There is no translation to English, so page is displayed in another language

Virve Karen ja Ilkka Virta Sympaalin asemalla 15.8

Sunnuntaina 15.8 klo 14.00 Sympaalin asemalla  kuullaan renessanssiajan englantilaisia luuttulauluja Virve Karenin laulamana ja Ilkka Virran säestäessä luutulla.

Musiikin säveltäjiä ovat John Dowland, Thomas Campion ja Philip Rosseter. Ohjelmassa on sekä maallisia että hengellisiä lauluja. Maalliset laulut kuvaavat rakkauden monipuolisia tunteita: iloa, surua, kuolemaa, onnea, kaihoa ja kaipausta, siis perin inhimillisiä asioita. Hengellisissä lauluissa korostuu kaipaus Jumalan armoon ja ikuiseen elämään.

Tule kuuntelemaan herkkää vanhaa musiikkia aseman tunnelmallisessa akustiikassa.

Liput 10 €, lapset 5 € sisältää päiväkahvitarjoilun.

 

 

Sopraano Virve Karén on valmistunut laulunopettajaksi Oulun konservatoriosta ja Oulun seudun ammattikorkeakoulusta. Opintojaan hän on täydentänyt Tukholman kuninkaallisessa musiikkikorkeakoulussa sekä useilla mestarikursseilla opiskellen mm. vanhaa musiikkia. Virve Karén on esiintynyt lukuisissa kamarimusiikkikonserteissa erilaisten pienyhtyeiden kanssa sekä useiden orkestereiden solistina mm. kirkkokonserteissa. Hän esiintyy myös säännöllisesti kitaristi/luutisti Ilkka Virran kanssa. Lisäksi hän laulaa oululaisessa Cappella pro Vocale -lauluyhtyeessä sekä ruotsalaisessa Erik Westberg Vokalensemblessa. Hän on myös lauluyhtye Konsonanssin taiteellinen johtaja. Virve Karén työskentelee yksinlaulun ja yhtyelaulun opettajana Madetojan musiikkilukiossa, Oulun konservatoriossa sekä Oulu-opistossa.

Ilkka Virta (www.ilkkavirta.net) on Oulun konservatorion kitaransoiton yliopettaja, joka opiskeli Sibelius-Akatemiassa 1974-1981 ja päätti opintonsa erinomaiseen kitaransoiton diplomitutkintoon ja menestyksekkääseen ensikonserttiin marraskuussa1982. Hän on konsertoinut kolmen vuosikymmenen aikana Skandinaviassa ja Keski-Euroopassa. Hänen soolo-ohjelmistonsa kattaa tyylikaudet renessanssista aikamme musiikkiin sekä laajan kamarimusiikkiohjelmiston.

Virta on tehnyt yhteistyötä useiden muusikoiden, esim. viulutaiteilija Erkki ja Juhani Palolan, Miklos Spanyin ja Jari S. Puhakan kanssa. Hän on levyttänyt koko Mauro Giulianin viulu-kitara tuotannon ja kaikki Anton Diabellin sonaatit ja sonatiinit kitaralle ja pianolle. Debyytti-CD julkaistiin Oulun konservatorio toimesta 1994, minkä jälkeen ovat tulleet huilu-kitara duo-CD sekä unkarilaisen Hungarotonin julkaisema fortepiano-kitara levy.


Tilaisuuden jälkeen päättyy myös Esa Riipan taidenäyttely.