Uusi tuoteb Koti cd

Uusi hieno cd A-men kuorolta ja solisteilta

Koti

Lauluyhtye A-Men

Johtaa Mikko Peltokorpi

Soitinyhtye

Mezzosopraano Melis Jaatinen

Baritoni Joose Vähäsöyrinki

Pianisti Juho Alakärppä

 

Koti


Lapsuuden kotiin liittyy paljon muistoja, jotka ovat merkittävinä palasina rakentamassa myös nykyisyyttä. Kodissa oli jollakin tavalla oma henki, tuoksut ja erilaisia rutiineja. Asioille muodostui omat tutut sanat.

Suomen itsenäisyyden yhtenä merkittävänä tekijänä pidetään omaa kieltä. Keskustellessa millä tahansa vieraalla kielellä voi huomata,  kuinka paljon se rajoittaa kommunikointia ja keskustelun herkkyyttä. Joitakin asioita on vaikea kuvata juuri niin, miten tahtoisi ajatuksen välittyvän vastaanottajalle. Musiikki on oma kielensä, joka läpäisee ajatusten pinnan tunkeutuen helposti ihmisten alitajuntaan, muistiin ja edelleen osaksi muistoja. Tuttua musiikkia jossakin ulkomailla kuullessa voi tuntea olevansa kotona. Erityisen hienolta tuntuu, jos musiikki on suomalaista. Tutun musiikin soidessa voi ajatella olevansa kodissa kaikkialla maailmassa.


Eläessämme kansainvälistymisen aikaa uusi musiikki luo jatkuvasti niitä tuttuja ja tunnistettavia piirteitä ihmisten keskuuteen. Musiikilla rakennamme kotimaata seuraaville sukupolville. Veteraani kehottaa iltahuudossaan kertomaan lapsille lauluin...

Levylle on koottu niitä lauluja, jotka ovat olleet luomassa yhteistä kotimaan henkeä ja suomalaisuuden sisäpiiriä. Laulujen melodioihin, sanoituksiin ja tulkintaan kätkeytyy lukemattomia tunnussanoja, jotka puolustavat kansallista yhteyttä ja lisäävät suomalaista yhteenkuuluvuuden tunnetta.

Itsenäisen Suomen täyttäessä 100 vuotta erityisesti nuoremmat ihmiset saattavat kysellä itseltään, mitä tuo itsenäisyys minulle todella merkitsee. Mitä on se vapaus, jota haluamme puolustaa?

Suomessa olemme olleet edelläkävijöinä edistämässä tasa-arvoa, minkä ansiosta olemme nyt monella mittarilla mitattuna maailman kärkimaiden joukossa. Kaikille äänioikeus, uskonnon vapaus, tasavertaisia mahdollisuuksia tarjoava demokratia, sivistys.Sellaisessa kodissa voi tuntea olonsa turvalliseksi. Sellaisen kodin seiniä ja kattoa haluaa vahvistaa niillä nuoteilla, musiikin kielellä, joilla sitä on rakennettu.

Omalla kielellä lauletut kansanlaulut sekä kansainvälisesti korkealle arvostetut säveltäjät ovat rakentaneet voimakkaasti identiteettiämme. Itsenäisen Suomen satavuotisjuhlan merkeissä on luontevaa nostaa pinnalle suomalaisille tärkeitä lauluja. Levyltä löytyy musiikkia koko Suomen historian matkalta karun kauniista Lapista Keski-Suomen vehreisiin metsiin ja järviin.


Vanhat monille tutut ja rakkaat laulut ovat saaneet nykyaikaisen värin sekä oivaltavia tulkintoja aikamme kirkkaiden taiteilijoiden sovituksissa. Lauluvalinnoilla on pyritty löytämään niitä suomalaisia katkaisijoita, jotka voivat sytyttää valoja mielissä sinne lapsuuden kodin kamareihin. Sitä muistoa, mikä on musiikissa muistoihin tallennettu, ei voi meiltä kukaan viedä.


Siksi Koti.

Poimintoja suositummista tuotteistamme