KOTI

KOTI
4/6 ×
22
1 pcs in stock
Yrityksille maksutapana on lasku (7pv). Sopimusasiakkaille maksuehdot sopimuksen mukaan. Toimituskulut alkaen 6,90 €. Toimitusaika tavallisille varastotuotteille on n. 1-3 arkipäivää.

Koti

Lauluyhtye A-Men

Johtaa Mikko Peltokorpi

Soitinyhtye

Mezzosopraano Melis Jaatinen

Baritoni Joose Vähäsöyrinki

Pianisti Juho Alakärppä

 

SISÄLTÖ

1. Laulu oravasta

2. Haassamme

3. Inarinjärvi

4. Saunavihdat

5. Tuonne taakse metsämaan

6. Nousee päivä

7. Äidin sydän

8. Lapin äidin kehtolaulu

9. Nocturne

10. Kilpisjärven mahtava Saana

11. Yksi ruusu on kasvanut laaksossa

12. Kalliolle, kukkulalle

13. Järven rannalla

14. Kotimaani ompi Suomi

15. Illalle op. 17 nr. 6

16. Kesäyö kirkkomaalla

17. Berceuse

ISRC FI-JC7-17-00020...000037

Joverec-14


Kuvitus: Lotta Vuorma, taidehuone.blogspot.fi

Graafinen suunnittelu ja taitto: Kari Vesterinen, karijuhanigraphics.com

Tekstit: Hannu Holma, lauluyhtyea-men.blogspot.fi

Äänitys: Kössi Koponen, Sonic Factory Oy

Miksaus ja masterointi: Hannu Hattunen

Äänitetty Klaukkalan kirkossa

Tuottaja: Joverec Oy, www.joverec.com


Lauluyhtye A-Men

 

Kirkkaimmat äänet

Matti Rautakoski

Heikki Saukonoja

Pekka Ahola

Kyösti Lehtola

Jussi Holma

Johan Holma

Lauri Hietala


Yksittäiset kakkostenorit

Ari Vuorenmaa

Jaakko Niinikoski

Jari Pitkälä

Jorma Holma

Hannu Holma


Rouheat ykkösbassot

Kari Tyni

Jarkko Pitkälä

Heikki Marjanen

Pertti Haapalainen

Tuomas Perkkiö

Joose Vähäsöyrinki


Tosibassot

Tommi (Tami) Karttunen

Petri Lahtinen

Jori Pitkälä

Antti Liikanen

Aapo Holma


 

Soitinyhtye


Viulut

Ville Koponen, Amanda Ernesaks, Taru Kircher, Veera Kuusirati


Alttoviulut
Eveliina Kilpijärvi, Atso Lehto

Sellot

Tuija Rantamäki, Greta Ernesaks


Kontrabasso

Marja-Helena Ojanperä

Oboe

Jussi Jaatinen


Klarinetti

Aino Joensuu
Koti


Lapsuuden kotiin liittyy paljon muistoja, jotka ovat merkittävinä palasina rakentamassa myös nykyisyyttä. Kodissa oli jollakin tavalla oma henki, tuoksut ja erilaisia rutiineja. Asioille muodostui omat tutut sanat.

Suomen itsenäisyyden yhtenä merkittävänä tekijänä pidetään omaa kieltä. Keskustellessa millä tahansa vieraalla kielellä voi huomata,  kuinka paljon se rajoittaa kommunikointia ja keskustelun herkkyyttä. Joitakin asioita on vaikea kuvata juuri niin, miten tahtoisi ajatuksen välittyvän vastaanottajalle. Musiikki on oma kielensä, joka läpäisee ajatusten pinnan tunkeutuen helposti ihmisten alitajuntaan, muistiin ja edelleen osaksi muistoja. Tuttua musiikkia jossakin ulkomailla kuullessa voi tuntea olevansa kotona. Erityisen hienolta tuntuu, jos musiikki on suomalaista. Tutun musiikin soidessa voi ajatella olevansa kodissa kaikkialla maailmassa.


Eläessämme kansainvälistymisen aikaa uusi musiikki luo jatkuvasti niitä tuttuja ja tunnistettavia piirteitä ihmisten keskuuteen. Musiikilla rakennamme kotimaata seuraaville sukupolville. Veteraani kehottaa iltahuudossaan kertomaan lapsille lauluin...

Levylle on koottu niitä lauluja, jotka ovat olleet luomassa yhteistä kotimaan henkeä ja suomalaisuuden sisäpiiriä. Laulujen melodioihin, sanoituksiin ja tulkintaan kätkeytyy lukemattomia tunnussanoja, jotka puolustavat kansallista yhteyttä ja lisäävät suomalaista yhteenkuuluvuuden tunnetta.

Itsenäisen Suomen täyttäessä 100 vuotta erityisesti nuoremmat ihmiset saattavat kysellä itseltään, mitä tuo itsenäisyys minulle todella merkitsee. Mitä on se vapaus, jota haluamme puolustaa?

Suomessa olemme olleet edelläkävijöinä edistämässä tasa-arvoa, minkä ansiosta olemme nyt monella mittarilla mitattuna maailman kärkimaiden joukossa. Kaikille äänioikeus, uskonnon vapaus, tasavertaisia mahdollisuuksia tarjoava demokratia, sivistys.Sellaisessa kodissa voi tuntea olonsa turvalliseksi. Sellaisen kodin seiniä ja kattoa haluaa vahvistaa niillä nuoteilla, musiikin kielellä, joilla sitä on rakennettu.

Omalla kielellä lauletut kansanlaulut sekä kansainvälisesti korkealle arvostetut säveltäjät ovat rakentaneet voimakkaasti identiteettiämme. Itsenäisen Suomen satavuotisjuhlan merkeissä on luontevaa nostaa pinnalle suomalaisille tärkeitä lauluja. Levyltä löytyy musiikkia koko Suomen historian matkalta karun kauniista Lapista Keski-Suomen vehreisiin metsiin ja järviin.


Vanhat monille tutut ja rakkaat laulut ovat saaneet nykyaikaisen värin sekä oivaltavia tulkintoja aikamme kirkkaiden taiteilijoiden sovituksissa. Lauluvalinnoilla on pyritty löytämään niitä suomalaisia katkaisijoita, jotka voivat sytyttää valoja mielissä sinne lapsuuden kodin kamareihin. Sitä muistoa, mikä on musiikissa muistoihin tallennettu, ei voi meiltä kukaan viedä.


Siksi Koti.