Sirkkunen P. J. Hannikaisen kauneimmat koululaulut

Sirkkunen P. J. Hannikaisen kauneimmat koululaulut
4/6 ×
20,80
1 pcs in stock
Yrityksille maksutapana on lasku (7pv). Sopimusasiakkaille maksuehdot sopimuksen mukaan. Toimituskulut alkaen 6,90 €. Toimitusaika tavallisille varastotuotteille on n. 1-3 arkipäivää.

SIRKKUNEN : P. J. HANNIKAISEN KAUNEIMMAT KOULULAULUT

Kirjailija: Pekka TuomikoskiKari Kuosmanen;Pekka Juhani Hannikainen
Kustantaja: Juttuapaja
Kieli: Suomi
Sivumäärä: 68
Asu: Pehmeäkantinen kirja
Julkaisuvuosi: 2014 (lisätietoa)

 

Sirkkunen - oman aikansa legendaarinen koululaulukokoelma Suomen koululaitoksen musiikkiopetuksessa P.J. Hannikaisen elämäntyötä on vaikeaa yliarvioida. Hänen tuhansiin sävellyksiin nouseva nuottikokoelmansa on vertaansa vailla oleva lähteistö, joka valaisee tekijänsä neroutta ja musiikille omistautumista. Sirkkunen - aito koululaulujen nuottikokoelma - oli alunperin moniosainen vihkosarja, jonka julkaiseminen lähti käytännön tarpeista. Nousevan Suomen nuorisolle ei yksinkertaisesti ollut olemassa tarpeeksi hyviä koululauluja. Siksi kokoelmat täytyi tehdä itse! Hannikaisen ajattoman Sirkkunen -kokoelman parhaat helmet on nyt koottu yksiin kansiin laulu- ja soitinmusiikin ystävien iloksi. Erityisesti kokoelma sisältää kolmiäänistä koululaulumusiikkia. 

Tunnelmaltaan teos on vaihteleva: se sisältää paljon iloisia koululauluja. Toki seassa on myös hartaampaa ja isänmaallisempaa laulelmistoa. Laulujen valinnassa on kiinnitetty huomiota melodian toimivuuteen ja hienoihin alkuperäissovituksiin. Ne ovat kestäneet hienosti ajan paineet. "Hannikaisen toimittamista laulukirjoista merkittävimmäksi kohosi Sirkkunen, jonka ensimmäinen vihko ilmestyi vuonna 1896 sisältäen 24 laulua, joukossa mm. useita kansanlauluja sekä Hannikaisen omia sävellyksiä. Sirkkusia ilmestyi P.J. Hannikaisen toimittamana kaikkiaan seitsemän vihkoa, viimeinen vuonna 1921." (Professori Reijo Pajamon esipuheesta).